Koostisosad:

250g maisijahu
3 spl tomatipastat
3 spl tomatit (hakitud)
2 spl värsket rosmariini (hakitud)
3 spl Parmesani või muud kõva juustu (riivitud)
130g mozzarellat (riivitud)
rapsiõli ja oliivõli segu praadimiseks
2 lahtiklopitud muna
jahu paneerimiseks
sool
pool paprikat (puhastatud ja viilutatud)
salatileht (rebitud)
rosmariinioks

Valmistamine:

Sega potis maisijahu 250ml külma veega. Lisa 750ml keevat vett ja keeda vahepeal segades umbes 10 min. kuni segu on paks ja ühtlane.
Vala segu õliga või toidukilega kaetud küpsetusvormi nii et tekib ca 1cm kiht. Kata vorm ja pane jahtuma.
Lõika polentast lõikeringi või joogiklaasi äärega välja ringid.

Sega kausis tomat ja tomatipasta. Määri veidi segu polentaringi niiskemale poolele, lisa hakitud rosmariini ja juustusegu.
Kata teise polenta niiskema poolega ning suru ääred kokku. Jätka samamoodi ülejäänud ringidega.

Lisa potti õli umbes 5cm ning kuumuta 180C-ni. Testi õli kuumust saiatükiga, mis peab pruunistuma 30 sekundiga.

Kasta pall lahtiklopitud munasegusse ja siis jahu sisse. Seejärel friti palle 4-5 minutit, keerates neid ühe korra ümber.
Aseta sõelale või köögipaberile nõrguma.

Serveeri viilutatud paprika, rebitud salati ja rosmariinioksaga.

Variant:
Traditsiooniliseks täidiseks on veel ka anšoovis, millele lisatud tomat, rosmariin ja juust.