Koolitused
Juudi köögi traditsioonid pärinevad iidsetest aegadest ja on püsinud peaaegu muutumatutena tänapäevani. Peamiselt tuntakse juudi toidulauda sõna all koššer või õigemini kaššer, mis tähendab heebrea keeles ’sobib’ või siis ’kõlblik’.
Kuidas juutide traditsiooni kohaselt toitu õigesti valida, valmistada
ja süüa tahangi pakkuda Sulle oma koolitustel.
Paotades Sulle ust suure ajaloo ja traditsioonidega kööki jutustan
juurde lugusid juutide vanast pärimusest ning pajatan vahele oma isiklikest
maitseelamustest ja köögi kogemustest Iisraelis.
Lastes Sul luua ja süüa, viin su samal ajal toidurännakule erinevamaitselisse Iisraeli.
Kas juba haistad, milline on loorberilõhnaline Jeruusalemm, kus pühade
puhul pakutakse haalat meega ... või Ber Ševa, kust saab alguse Negevi kõrb
ning meie valmistame seal švarmat ... või mis tunne oleks ronida Ramoni mäele
ja süüa seal baba ganuši pita saiaga ... või Kinereti järve ääres leida üles
nüansid klassikalises foršmakis?
Pakun välja, et šabatit peame Haifas, kus naudime värskelt pressitud
apelsinimahla ning kaunist vaadet Vahemerele. Lõpetuseks viib meid Tel Avivi
meeleollu falafel, mis on pistetud korralikku tabulle, tahiini kastme, žugi ja
hummuse kuhja.
Naudime punast koššer veini ...
Koolituse tellimiseks, palun kontakteeru!