Neljale sööjale
Koostisosad:
4-5 kartulit (kooritud)
2 spl jahu
2 muna (kergelt lahti löödud)
1 tl soola (vähem, kui soovite süüa suhkruga)
Jahvatatud pipart maitse järgi
Praadimiseks rapsiõli
Valmistamine:
Koori, puhasta ja riivi kartulid.
Sõela abil suru kartulimassist võimalikult palju vedelikku välja.
Pane riivitud ja pressitud kartulimass kaussi, lisa jahu, munad, sool ja pipar ning sega läbi.
Kuumuta suurel sügavapõhjalisel pannil õli. Õli peab katma täielikult panni põhja.
Lusika abil vormi pätsikesed ja prae kuumas õlis niikaua, kui on ühtlaselt pruunid ja krõbedad.
Valmis latked aseta resti või köögipaberi peale nõrguma.
Serveeri koheselt hapukoore või majoneesiga või magusate latkede puhul suhkruga.
Salmen Šois 22. dets, 2019
Latked
Latked on hästi tuntud ja armastatud roog juudi toidulaual.
Õlis küpsetatud kartulipannkoogid on traditsiooniline hannuka toit, kuna sümboliseerib ime,
kus õli jätkus põlemiseks kaheksaks päevaks. Kartulipannkoogid maitsevad hästi röstitud pardi või hane lisandina. Samuti võib neid süüa hommikusöögiks koos hapukoore või majoneesiga.
Õlis küpsetatud kartulipannkoogid on traditsiooniline hannuka toit, kuna sümboliseerib ime,
kus õli jätkus põlemiseks kaheksaks päevaks. Kartulipannkoogid maitsevad hästi röstitud pardi või hane lisandina. Samuti võib neid süüa hommikusöögiks koos hapukoore või majoneesiga.
Lisa kommentaar